Fogyás a 24. órában – az olimpikonok táplálkozástudósának tanácsai

24 fogyás. Detox víz: 24 recept a gyors fogyáshoz | Gyors fogyás, Fogyókúrás italok, Természetes egészség

Tartalom

  tünetek fogyás fáradtság szorongás

  A 24 órás böjt, azaz az "Eat stop eat" diéta lényege abban rejlik, hogy a fogyókúrázó heti egy vagy két alkalommal 24 órán keresztül nem vesz magához semmilyen táplálékot, csupán tiszta vizet, cserébe a hét további öt napján bármit fogyaszthat - persze észszerű keretek között.

  A nem tipikus fogyókúrás étrendet Brad Pilon dolgozta ki "Eat stop eat" című könyvében, miután a szakaszos böjt anyagcserére gyakorolt hatásait kutatta a kanadai Ontarióban található Guelph Egyetemen.

  alvás közben fogyjon többet

  A 24 órás diéta és hatásai A 24 órás diéta annyi csalást megenged, hogy a böjtöt 24 fogyás napszakban megkezdheted: például ha kedd délelőtt 9 órakor indítasz, bátran fogyaszthatsz előtte reggelit, és másnap reggel 9 után már ehetsz is. Így biztosítható a szervezet számára, hogy ne böjtöljön 24 fogyás teljes nap kihagyásával.

  az istenek válaszolnak a zsírra

  Bár jelenleg nincsenek olyan tanulmányok, amelyek kifejezetten bizonyítanák a 24 órás böjt hatékonyságát, de hosszú távon néhány ember számára támogathatja a fogyást, mivel segíthet a koleszterin csökkentésében és az anyagcsere serkentésében, valamint a grelin nevű éhségszabályozó hormon hatására a szervezet tartalékoló üzemmódra áll át, ami miatt mérséklődik a vérnyomás. Mások számára - egészségügyi állapotuktól függően - mellékhatásokat, szövődményeket is okozhat - derült ki a Healthline cikkéből.

  legjobb étkezés a fogyáshoz

  Bár ez a technika sokkal könnyebbnek és kivitelezhetőbbnek tűnhet, mint a napi kalóriák számolgatása és csökkentése, a koplalás napján meglehetősen nagy önuralmat kell tanúsítani. Ahhoz, hogy ne lépjenek fel hiánybetegségek, a hét többi napján fontos tápanyagokban, fehérjékben, összetett szénhidrátokban, rostokban gazdag ételeket fogyasztani.