Szenzáció: a csípős paprika úgy fogyaszt, mint eddig semmi

Fogyás chilivel, Fogyás chilivel

A fogyókúra két fő alapelve Európában is egyre népszerűbb a csípős fűszernövény, ami nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas: antioxidatív, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, immunerősítő, és étvágyszabályozó hatással bír.

visszér fogyás

A chili csípős ízét a benne található kapszaicinnak köszönheti. A kapszaicin egyfajta növényi alkaloid, amely a fogyasztás során a specifikus receptorokhoz kapcsolódva, forró, és csípős érzetet vált ki. A chili csípősségének erejét az úgynevezett Scoville-skálán mérik.

gyorsan élj fogyj le

A Scoville skálán a csemegepaprika nullás, a Habaneros es értékkel bír. A tabasco körülbelül asnak számít a Scoville-skálán. A chili növeli a testhőmérsékletet, melyet a szervezetünk izzadással próbál kiegyenlíteni.

A chilipaprika Amerikából származik, ám mára szinte a világ minden pontjára eljutott. Pikáns, csípős íze miatt számos országban kedvelt, sőt, elmaradhatatlan része a gasztronómiának. A chili ugyanakkor nem csupán a konyhaművészetben, hanem az egészségmegőrzésben, illetve a diétában is fontos szerepet játszhat.

A folyamat energiafelhasználással jár, tehát kalóriát, és zsírt égetünk. A hatás a fogyasztás után azonnal jelentkezik, és körülbelül 30 percig tart.

natalie robb fogyás

A kapszaicin ezenkívül serkenti a nyál, és a gyomornedv termelődését, és javítja a nyálkahártyák vérellátását, ezáltal gyorsítja az emésztést. Az emésztőszerveink számára a kapszaicin védelmet biztosít: segít megelőzni a gyomornyálkahártya, és a vékonybél gyulladásait, illetve antibakteriális hatással bír.

Kapcsolódó cikkek

A csípős fűszer használata tehát nemcsak a fogyókúra során, hanem egészségünk megőrzése érdekében is előnyös. Ha enyhíteni szeretnénk a csípősségén, távolítsuk el a magvakat.

Fokozatosan tegyük étrendünk részévé a chilit: ha nem szoktatjuk hozzá magunkat a csípős ízhez, hányingerhez, és súlyosabb esetben fogyás chilivel gyomornyálkahártya károsodásához vezethet. Kapcsolódó címkék

fogyás szabadság mo