Szinten tartás kalóriaszámlálással

Fogyás kalóriaszámlálással, Kalóriacsökkentés: ennyivel egyél kevesebbet, ha fogyni akarsz - Fogyókúra | Femina

Diétamatek: kalóriaszámlálás kezdőknek Hogyan kezdj hozzá? A kalóriaszámlálás első lépés az alapanyagcsere meghatározása.

Hogyan kezdj hozzá?

Biztos már nálunk is találkoztál ezzel a fogalommal, ugyanis ez a kulcsa a helyes diéta összeállításának. Ez az érték mutatja meg, hogy a szervezetnek minimum mennyi kalóriára van szüksége egy nap csak ahhoz, hogy életben maradjon, és minden szerv jól működjön nyugalmi helyzetben. A kalória egyébként egy gyakran használt szó a fitnesz- és élelmiszeriparban, de kevesen tudják, hogy mit is jelent igazából.

Valójában az energia mértékegysége: 1 kalória fogyás kalóriaszámlálással gramm víz hőmérsékletét 1 Celsius-fokkal képes megemelni. Tehát az alapanyagcsere az az érték, ami alá szigorúan tilos menni, ha egészséges szeretnél maradni. Ha nincsen egy olyan aktivitásmérőd, ami kiszámítja neked ezt az értéket, akkor a Harris-Benedict képlettel könnyen megteheted.

Kalóriaszámlálás

Minél izmosabb vagy, annál magasabb az alapanyagcsere-érték, hiszen az izmokat a szervezetének több energiájába telik fenntartania. Ezért is tanácsos súlyzós edzést végezni. Tehát, ha elégedett vagy a jelenlegi formáddal, véget is ért a kalóriaszámlálás.

  1. Kalóriaszámolással fogynál? Ez a titok, így kell jól csinálni!
  2. Nem kell bűvészkedni a fogyáshoz Táfelspicc

Azonban ha vannak speciális céljaid, akkor még hátra van némi kalkuláció. Ha fogyni szeretnél, nagyjából — kalóriával kevesebbet kell enned, mint amennyi energiát a nap során felhasználsz és persze amivel még nem mész az alapanyagcserédhez szükséges érték alá.

Kalóriaszámolással fogynál? Ez a titok, így kell jól csinálni!

Érdemes először kisebb mínusszal kezdeni, és amikor stagnál a fogyás, még tudsz egy kicsit szigorítani. Ha némi izmot szeretnél építeni és feszesebb alakra vágysz, akkor nőként napi — kalóriával többet egyél.

A kalóriaszámlálásról - Tanácsok fogyni vágyóknak 2. rész

Vedd figyelembe a testalkatod. Ha könnyebben szedsz fel zsírt, kevesebb pluszt egyen.

fogyókúra alatt milyen kenyeret együnk

Ha inkább vékony testalkatú vagy, bátran egyél többet. Férfiaknál az izomtömeg-építéshez a plusz-energiabevitel gyorsan fogyni — kalóriát is jelenthet.

mega zsírégető rózsaszín fit felülvizsgálat

Mit egyél? A kalóriaszámlálás mellett van egy másik fontos tényező is. Ha már tudod, hogy mennyi kalóriát kell elfogyasztania a nap során, ideje megnézni, miből ajánlott ezt összeállítania.

Edd magad karcsúra! Csúcsminőségű fogások a Te anyagcseretípusodra szabva: Megújult a Metodic Food

Három fő makrotápanyag van: fehérje, szénhidrát és zsír. A fehérje nélkülözhetetlen akár fogyás kalóriaszámlálással, akár izmosodni szeretnél. Ha alapvetően inkább a testsúlyt akarod csökkenteni, elég 0,75—1 gramm fehérje testsúly-kilogrammonként akkor is, ha nem sportolsz fogyás kalóriaszámlálással.

természetes fogyás képek előtt és után

Ez azt jelenti, hogy egy 60 kilogramm testsúlyú nőnek napi 45—60 gramm fehérjét kell megennie. Ha az a célod, hogy izmot építs és feszesítsd az alakod, akkor naponta 1—1,5 gramm fehérjét kellene enned testsúly-kilogrammonként. Ez egy 50 kilogramm testsúlyú nő esetén 50—75 gramm fehérjét jelent naponta. Egy gramm fehérje pedig 4 kalóriát tartalmaz. A szükséges fehérjemeghatározás után ezt le kell vonni a napi kalóriából, és a maradékot tetszés szerint szétosztani zsír és szénhidrát között.

Fogyókúra kalóriaszámlálással

A minőségi zsír bevitele fogyás kalóriaszámlálással napi 40 grammnál kevesebb nem lehet a megfelelő vitaminfelszívódás és a hormonháztartás jó működése miatt. Ez napi fix legalább kalóriát jelent, mivel egy gramm zsír 9 kalóriát tartalmaz. Manapság divatosak a magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú étrendek. De azt vedd figyelembe, hogy az agyműködéshez — a munkához is — szükséged van szénhidrátra. Az agyad másból nem tud energiát szerezni. Ráadásul 1 gramm szénhidrát ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a fehérje — vagyis 4 kalóriát.