Fogyás személyiség

Étkezési szokások és fogyás - Fogyókúra Femina Nincs hozzászólás Általános cikkCikkekTáplálkozás Előző cikkem folytatásaként — amelyben a helyes és tudatos táplálkozás témakörének bevezetéseként az alap táplálkozási típusokról írtam — most az egyes hormontípusok sajátosságairól esik majd szó.

Hízás és fogyás – hormontípus szerint

A cikk végére kiderül, miért is nem olyan egyszerű dolog a helyes táplálkozás, és miért olyan nehéz megtalálni a személyre szabottan legmegfelelőbb étrendet. Anyagcserénk megértése a fogyás kulcsa lehet Alaptípus és hormontípus Alapvetően fontos, hogy fogyás személyiség típusonként légy vele, melyik makrotápanyagból mennyire van szüksége a szervezetednek, fogyás személyiség inkább a zsírokból vagy a szénhidrátokból lefogyok, ha nem eszem energiát nyerni. Az alaptípusnak nem megfelelő táplálkozás esetén ugyanis romlani fog az egészséged, és nem mellékesen hízni fogsz.

fogyás személyiség egy hónap alatt 3 testzsírt veszít

Amennyiben megtaláltad a saját táplálkozási típusodat, azaz hogy fehérje- szénhidrát- fogyás személyiség kevert típusba tartozol-e, és ennek megfelelően étkezel, akkor már sokat tettél azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben, energikusabb és egészségesebb legyél.

Ezen alaptípushoz jön a hormontípusod, vagyis, hogy melyik a domináns hormontermelő mirigyed, illetve melyik mirigyekre kell jobban figyelni.

fogyás személyiség 30 napos karcsúsító kihívás

A hormon-dominanciák keveredhetnek, mert a hormontermelők értelemszerűen hatnak egymásra. Ezért van az, hogy nem mindig egyértelmű, melyik hormontípusba tartozol. Lehet, hogy akár két típus jellemző jegyeit is felfedezed magadon.

Szerkesztő Választása

Az egyes táplálékok és az alkati adottságok kapcsolatát a hormonrendszerben találta meg. Fogyás személyiség során azt állapította meg, hogy az egyes alkati adottságok és bizonyos élelmiszerek gyakori és túlzott fogyasztása között kapcsolat van. Kutatómunkája során tapasztalta, hogy a különböző alkati adottságokkal rendelkező egyének esetében egyes élelmiszerek befolyást gyakorolnak bizonyos hormontermelő mirigyek működésére, és ugyanezen élelmiszercsoportok képesek az egyén energiaszintjét átmenetileg megemelni is.

Ezeket az élelmiszereket hagyd el, ha fogyni szeretnél! - 2016.01.19. - seat-club.hu

Megfigyelte azt is, hogy ugyanezekkel az élelmiszercsoportokkal ingerelhetővé válnak egyes hormonmirigyek, vagyis kialakul bennük egy fokozott vérbőség, fokozott hormontermelés. Négy olyan hormontermelő mirigyet talált, melyekkel kapcsolatban úgy látta, hogy szoros kapcsolatban állnak az anyagcsere működésével: pajzsmirigy, agyalapi mirigy, mellékvese és a petefészek.

Ezen ételek fogyasztása jóleső, megn yugtató érzéssel párosul, átmenetileg energikusabbnak érzed magad tőle, és ezért gyakrabban és egyre többet fogyasztasz belőle.

fogyás személyiség milyen módon lehet elveszíteni a hasi zsírt

Felborul a hormonháztartás, lelassul az anyagcsere, és elkezdődik a hormontípusnak megfelelő tipikus hízás. Abszolút megfigyelhető a hormonális típusokra jellemző testalkat sőt, még bizonyos közös személyiség jegyek is felfedezhetők!

Ezek alapján négy hormontípust különböztetünk meg: Pajzsmirigy típus Az ebbe a típusba tartozó emberek wiccan fogyás vékonyabb testalkattal rendelkeznek. Hormonális típusok avagy testalkat szerinti tipizálás Atletikus testfelépítésűek, vékonyabb, hosszabb végtagokkal, kis ízületekkel vékony csukló, boka. Jellemző rájuk a napon belüli energia-ingazodás, gyakran fáznak, kezük-lábuk sokszor hideg, alacsony vérnyomás és vércukorszint jellemzi őket.

fogyás személyiség okozhat szomorúság fogyni

Koffein- és szénhidrátfüggők. Agyalapi mirigy típus Ezen emberek átlagos testalkattal, laza, puha kötőszövetekkel, és arányos alkati adottságokkal rendelkeznek. Az egyenletes hízás miatt sokszor kg súlytöbblet alig látszik rajtuk.

Ez a típus ébredés után a legaktívabb. Hajlamosak a megfázásokra és gyulladásokra.

fogyás személyiség lobbanáspontú zsírégető

Mellékvese típus Erre a típusra jellemző a zömök, erős testalkat. Kezük és lábuk rövidebb, széles a válluk és a csípőjük.

Ez a személyiség-alapú fogyás-megközelítés csak megváltoztathatja az életét Videó: Mindvalley Áttekintés: Megváltoztatja-e az életedet 30 nap alatt?

A zsírégetés fizikája.