Hiit zsírégető. Intervallum edzés - a legjobb zsírégető edzés?

2020 Újévi Fitt Nap! - Zsírégető - Vojácsik Margó

Kiss Kriszta A HIIT edzés az egyik legjobb mozgásforma a fogyni vágyók hiit zsírégető, hiszen zsírégetés szempontjából kevesebb idő alatt lehet elérni vele azt a hatékonyságot, amit a kardió garantál, ráadásul sokkal jobban átmozgatja az egész testet, mint egy unásig ismételt aerob edzés.

Egy igazán szomszédbarát, otthon végezhető intervallum gyakorlatsort mutatunk, amivel nem csapsz zajt a lakásban.

hiit zsírégető újraindul a nagy fogyás

Persze ilyenkor is dolgozol, csak lassabban, ezáltal visszaáll a pulzusod a nyugalmi állapotába. Intervallum edzésből 20 perc is elég: így segíti a fogyást Akkor működik jól, ha a dinamikus periódusokat teljes erőből megtolod — persze, nem kell rosszullétig feszíteni, csak annyit adj bele, amennyi az erődből telik.

hiit zsírégető fogyás anyagcsere adaptáció

Kezdőként eleinte rövidebb intenzív fázisokkal számolj, hiszen néhány másodpercnél tovább nem fogod bírni szusszal, ha valóban lelkiismeretesen megnyomod a tempót. Később, amikor az állóképességed már eléri azt a szintet, fokozatosan növelheted az energikusabb részek időhosszát.

Ennek az edzéstípusnak a hatékonysága az intenzív és pihentetőbb szakaszok váltogatásában rejlik, hiszen a szervezet sokkal több energiát használ fel, és hiit zsírégető erőbedobással dolgozik, hogy sikerüljön visszatornásznia a tempót.

hiit zsírégető rx rudak fogyni

Ráadásul a HIIT utóégető hatással is rendelkezikhiszen egy kimerítő, teljes testet átmozgató gyakorlatsor után nem fogyás leállítási periódusokat szervezetnek több oxigénre van szüksége, hogy regenerálódjon. Ennek hatására az anyagcsere is felpörögvagyis még edzés után pár órával is égeti a kalóriákat.

hiit zsírégető hogyan lehet elveszíteni az alsó hátzsírt

Zsírégető HIIT edzés otthon Az intervallum edzésnek számos formája vantulajdonképpen a gyors-lassú szakaszok bármilyen gyakorlatsorba beépíthetők. Az alábbi videóban funkcionális tornafeladatok szerepelnek, ami azt jelenti, hogy olyan izomcsoportokat erősítenek, amelyekre a mindennapok során is nagy szükséged lehet hajoláskor, cipekedéskor, guggoláskor.

Intervallum edzés elméletben és gyakorlatban

Míg a kardiónál fennáll annak a veszélye, hogy első körben az izmaidat is ledolgozod magadról, vagyis úgy fogysz, hogy izomtömegből is veszítesz, a HIIT edzések során ennek az esélye minimális. Ehhez a szomszédbarát otthoni zsírégető edzéshez nincs szükség zajos ugrabugrálásra és nagy térre.

hiit zsírégető cla kiegészíti a zsírvesztést

Ha derékfájdalommal, gerincbántalmakkal küzdesz, ez a torna nem ajánlott számodra. Kiemelt kép: Getty Images.

hiit zsírégető wiccan fogyás