Mit eszik a róka [a teljes lista] - Róka étrendje

Róka étrendje

Tartalom

  Ám egy új tanulmány szerint a rókák táplálkozására már több tízezer évvel ezelőtt is hatással volt az ember, a kistestű ragadozók az ősidőktől kapcsolódnak az emberi tevékenységhez.

  hogyan lehet elveszíteni a karzsírt a hónalj közelében a fogyás legolcsóbb leghatékonyabb módja

  Alaszkai vörös róka Vulpes vulpes Forrás: commons. A természetben a rókák gyakran eszik a nagyobb ragadozók, medvék, farkasok által meghagyott táplálékot, de minél közelebb élnek az emberekhez, annál nagyobb részét teszi ki táplálékuknak az, amit az emberek meghagynak.

  diéta fehérjeporral hogyan lehet elveszíteni a karzsírt a hónalj közelében

  Baumann és kollégáinak hipotézise szerint ha ez a mindkét fél számára hasznos kapcsolat az ősidőkig vezethető vissza, akkor róka étrendje rókák révén az emberi hatásról is hasznos információkat kaphatunk a múltban. A tanulmány szerzői összevetették a szén- és nitrogénizotópok arányát különböző növényevők, nagy ragadozók, valamint vörös és sarki rókák középső és felső kőkorszakból származó maradványaiban, amelyeket számos régészeti helyszínen tártak fel Németország délnyugati részén.

  A 42 ezer évesnél régebbi helyszíneken, amikor a neandervölgyiek népestették be elszórtan a régiót, a rókák még ugyanazt ették, amit a helyi nagytestű ragadozók.

  hasi zsírégetés felülés 6 hetes fogyás átalakulás

  De a fiatalabb helyszíneken, amelyek már a Homo sapiens elterjedéséhez köthetők, a rókák étrendje már javarészt rénszarvasból állt, ami túl nagy ahhoz, hogy egy róka elejtse, viszont fontos tápláléka volt a korabeli ősembereknek.

  A rókák ma is szívesen keresik fel az ember által lakott helyeket élelem után kutatva: A tanulmány szerint a felső paleolitikumban a rókák táplálkozási szokásai megváltoztak: már nem a nagyragadozók által meghagyott maradékon éltek, hanem róka étrendje a maradékon, amelyet az emberek hagytak meg.

  garantált módja a gyors fogyásnak lúgos ph és fogyás

  A kutatók úgy vélik, a rókák már úgy 42 ezer éve fogyasztják az emberek által hátrahagyott maradékot, tehát a rókák étrendjének vizsgálata fontos információkkal szolgálhat az ember ökoszisztémára gyakorolt hatásáról. A jégkorszaki rókák táplálkozásának rekonstrukciójából kiderült, hogy a korai modern emberek már 40 ezer évvel ezelőtt is hatással voltak a helyi ökoszisztémára.

  a zsírcsökkenés lassan megy végbe fogyni hátfájás

  Minél több ember népesített be egy adott területet, annál több róka alkalmazkodott hozzájuk - írják a tanulmány szerzői.